Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesi içerisinde, Türk endemiği şeklinde literatüre girmiş olan ''kan damlası'' isimli bitkisi, 150 sene aradan sonra tekrardan bulundu.
Orman ile Su İşleri Bakanlığının 12. Bölge Müdürlüğünden yapılmış olan yazılı açıklama içerisinde, horoz gülü şeklinde de isimlendirilen kan damlası bitkisinin ilk önce Rus asıllı doğa tarihçisi ve de yer bilimcilerinden Pierre de Tchihatcheff'in tarafından 1867 senesinde, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesi içerisinde ve kısmi olarak Gümüşhane'de tespit edilmiş olduğu ve makalelerde paylaşıldığı belirtildi.
Türkiye'in endemiği şeklinde literatüre girmiş olan bu bitkinin ise, ''Giresun İli Karasal ve de Sucul Biyoçeşitlilik Envanter Çalışması'' kapsamında Giresun ili ve de Gümüşhane illeri dağılımlı şekildeki endemik bitki olarak ifade edildiğine işaret edilen açıklama kapsamında, bitkinin tam 150 seneden beri tespitinin yapılamadığı ve de hiçbir çalışma içerisinde yer alamadığı ifade edildi.
Açıklama içerisinde, yöresel ismi 'Şebinkarahisar gülü' şeklinde olan bu bitkinin, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin Biyoloji Bölümünde Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Dr. Fergan Karaer ile birlikte Erzincan Üniversitesinin Fen Edebiyat Fakültesinin Dekanı görevindeki Profesör Doktor Ali Kandemir'in yönlendirmeleri ile yeni bir çalışma başlatılmış olduğu vurgulanan açıklama kapsamında, Şebinkarahisar ilçesinde yaşamını sürdüren Birdal Coşkun ve de Metin Kütükçü'nün yoğun katkıları, Giresun İlinin Doğa Koruma ve de Milli Parklar Şubesi Müdürü görevindeki Ertan Kuduban ve de ekibinin özverili bir çalışması sonrasında 150 senelik aranın sonrasında yeniden tespit edilmiş olduğu bildirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.