• BIST 8093.54
  • Altın 1903.89
  • Dolar 28.8888
  • Euro 31.8376
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 6 °C
  • Trabzon 10 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 15 °C

Altın Dökümüne Yeniden Başlandı

Altın Dökümüne Yeniden Başlandı
Gümüşhane’de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Koza Altın İşletmeleri A.Ş’ye ait Mastra Altın Madeni’nde 3.5 yıl aradan sonra yeniden altın dökümüne başlandı.

Gümüşhane'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Koza Altın İşletmeleri A.Ş'ye ait Mastra Altın Madeni'nde 3.5 yıl aradan sonra yeniden altın dökümüne başlandı.

Gümüşhane'nin Demirkaynak köyünde düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Koza Altın İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ergin Ergül, Koza Altın İşletmeleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Semih Demircan ve çalışanlar katıldı. 3 yıl aradan sonra yeniden başlayan külçe altın döküm çalışması dolayısıyla düzenlenen programda altın odasında katılımcılara cevherin altına dönüşüm süreci anlatıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, programda yaptığı konuşmada, Mastra Altın Madeni'nin yaklaşık 3.5 yıl aranın ardından bugün ilk defa altın üretimine başladığını söyledi.

Madenleri önemsediklerini belirten Vali Memiş, "Koza daha önceden maalesef FETÖ'cü unsurların odaklandığı bir işletmeydi. Allah'a hamd olsun 15 Temmuz'dan sonra asli sahiplerine iade edildi. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçimizdeki hainleri düşmanları ne kadar temizlersek o kadar güçleniyoruz. O kadar geleceğe ümitle bakıyoruz. Koza'daki bu yapı da bertaraf edildi. Yeni Yönetim Kurulu ile hem Gümüşhane'ye hem de bütün Türkiye'ye gerçek anlamda hizmet eden bir müessese haline geldi. Ülke ekonomisine çok büyük değer katacak. Bu işletmenin yaklaşık 400 çalışanı var. Madenlerimizi çok önemsiyoruz. Kent olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin çevreye duyarlı madencilik politikasıyla, ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Koza Altın İşletmeleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Semih Demircan ise madencilik faaliyetlerinde uluslararası standartların en yüksek seviyesinde yürütüldüğünü belirterek, hiçbir şeklide çevresel olarak doğaya deşarj yapılmadığını söyledi.

Bu haber toplam 1227 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Paraphrase Yapan Siteler01 Ağustos 2022 Pazartesi 15:03
  • Van 1067 Hatası Nasıl Düzeltilir?14 Temmuz 2022 Perşembe 13:21
  • Bir devrin sonu13 Temmuz 2022 Çarşamba 11:19
  • Epson yazıcılar, enerjide yüzde 83’e kadar tasarrufu yaptırıyor01 Temmuz 2022 Cuma 17:19
  • En pahalı Huawei01 Temmuz 2022 Cuma 17:18
  • Yaşama dair en güncel konular28 Haziran 2022 Salı 11:54
  • PUBG Mobile’da Hesaba Ucuz UC Yükleme28 Haziran 2022 Salı 10:00
  • Sanal Ofisin Avantajları Nelerdir?27 Haziran 2022 Pazartesi 14:50
  • Bu Coin Sizi 2022 Yılında Milyoner Yapabilir!25 Haziran 2022 Cumartesi 22:36
  • AirPods Pro 2 geliyor25 Haziran 2022 Cumartesi 11:57
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Teknodart | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 532 06114 52