Hostingler kurulacak olan web sitesini hizmet edeceği amaca göre cpanel hosting, wordpress hostig gibi çeşitlere ayrılır. Web sitelerinin alacağı trafik ve bu web sitelerinde barındırılacak içeriklere uygun disk alanına göre belirlenen hosting çeşitleri kendi içerisinde beşe ayrılmaktadır.
1. Shared (Paylaşımlı) Hosting
Site sahiplerinin sadece oluşturulan ara yüz üzerinden içeriklerini hazırlayarak sisteme girmesi ile kullanılabilen basit bir hosting çeşididir. Uygun fiyatlı olmasından dolayı da tercih edilebilen bu hosting çeşidi blog ve ya ufak çaplı şirketler tarafından tercih edilebilecek bir özelliğe sahiptir.
2. Wordpress Hosting
Wordpress alt yapısına sahip olan wordpress hosting çeşidinde ziyaretçi trafiği 100 GB gibi rakamlarla gösterilmez. 50.000 ziyaretçi gibi rakamlarla gösterilir. Sunucuların paylaşımlı hale getirildiği bir hosting çeşidi olup ufak işletmelerden büyük işletmelere kadar tercih edilebilir.
3. Dedicated Server (Kiralık Sunucu)
Kurumsal anlamda hizmet verecek web siteleri için oldukça faydalı olan kiralık hosting çeşidi bütün alanın kiralanmasını sağladığı gibi günlük ziyaretçi yükünün de altından kalkabilecek bir hizmet vermektedir.
4. Reseller (Bayi) Hosting
VPS olarak da bilinen bu hosting çeşidinde ana panel üzerinden birkaç parçaya bölünmüş olan hostingler aynı anda yönetilebilmektedir. Bütün halindeki bir hostingin parçalara ayrıldığı ancak yönetimin aynı panelden yapıldığı bu hostingler farklı sitelere ya da kişilere tahsis edilebilir.
5. Cloud (Bulut) Hosting
Bulut hosting çeşidinde site sahibinin siteye ait kodları network sistemine eklemesi gerekir. Bulut hosting sisteminde kullandığın kadar alanın ücretini ödediğin gibi oldukça büyük bir ağ üzerinde hızlı erişim imkanı sunmaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.