• BIST 8353.58
  • Altın 1675.458
  • Dolar 27.2464
  • Euro 28.8869
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 23 °C
  • Trabzon 24 °C
  • Antalya 31 °C
  • İzmir 28 °C

Huawei Şirketinden Türkiye'ye Dev Bir Yatırım

Huawei Şirketinden Türkiye'ye Dev Bir Yatırım
Türkiye’de yer alan ilk ofisini 2002 senesinde Ankara ilinde açmış olan Huawei, 15 seneden beri Türkiye’de yatırımlarına devam ederek büyümeyi sürdürüyor. 

Türkiye’de yer alan ilk ofisini 2002 senesinde Ankara ilinde açmış olan Huawei, 15 seneden beri Türkiye’de yatırımlarına devam ederek büyümeyi sürdürüyor. 

Şirket alt yapı, bulut sistemleri ve akıllı telefon gibi teknoloji sektörünün birçok alanında yatırım yapıyor.

Diğer bir önemli bilgiyse çalışanlar. Yüzde 85’ten fazlası Türk çalışan olmak üzere toplamda bin 500 kişiyi istihdam eden şirket; İstanbul ofisinde Ar-Ge Merkezi, Eğitim Merkezi, CSIC olmak üzere üç önemli operasyonu barındırıyor. Birçok firmaya alt yapı desteği sunan firma, akıllı telefon pazarında da ilk üçte yer alıyor.

Huawei tarafından 120 milyon dolarlık yatırım
2007 yılında İstanbul ofisini açan şirket; 2009 yılında Ar-Ge Merkezi’ni kurarak, Ar-Ge faaliyetlerine 120 milyon dolardan fazla yatırım yaparak Çin’in dışındaki Huawei Ar-Ge merkezleri arasında ikinci en büyük Ar-Ge merkezi haline geldi. Türkiye’deki bu merkezde, mobil operatörler başta olmak üzere, Avrupa’dan Güney Amerika’ya yaklaşık 30 ülkedeki mobil operatörlere hizmet veriyor.

Huawei
Yıllık toplam gelirinin yüzde 14’ünü Ar-Ge’ye ayıran şirket, geçtiğimiz yıl içerisinde Ar-Ge’ye 9 milyar dolar harcarken, Türkiye’deki Ar-Ge merkezi için her yıl 20 milyon dolarlık ek yatırım sağlıyor. İleri teknoloji araştırmaların yapıldığı ve yeni teknolojilerin geliştirildiği Ar-Ge merkezin pek çok donanımlı mühendis çalışıyor. Bu dev mühendis kadrosunda 450’den fazla Türk mühendis istihdam ediliyor.

Huawei Türkiye, yaptığı yatırımların ve geliştirdiği teknolojilerin yanı sıra yetişmiş insan kaynağı sağlamayı hedefliyor. Bu kaynağı sağlamak için 2008 yılında Huawei Akademi’yi kuran marka, 11 ülkede Türkçe, İngilizce ve Rusça eğitim programları sağlamanın yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan ve Beyaz Rusya olmak üzere tüm Orta Asya bölgesine hizmet sağlıyor.

Huawei Türkiye Ümraniye Ofisi’nde kurulan İnovasyon Merkezi, Türkiye’de edindiği tecrübeyi küresel bazda paylaşırken, yaklaşık dörtyüz metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin toplamda 1 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı İnovasyon Merkezi, 600’den fazla global operasyonu gözlemleme deneyimi sunuyor.

Bu haber toplam 6419 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Motorola’dan üzücü haber03 Ağustos 2022 Çarşamba 12:43
  • iPhone 14’ün en önemli özelliği03 Ağustos 2022 Çarşamba 12:41
  • Şekilli Nick Yazma Yöntemleri28 Temmuz 2022 Perşembe 20:27
  • Xiaomi 12S Ultra24 Temmuz 2022 Pazar 21:25
  • Basın İlan Kurumu’ndan naylon gazetelere operasyon! GK üyelerine de ayrıcalık yok!22 Temmuz 2022 Cuma 23:29
  • Redmi K50i 5G22 Temmuz 2022 Cuma 17:39
  • Kara Büyü Nedir?20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:09
  • Nothing Phone (1)13 Temmuz 2022 Çarşamba 11:20
  • Red Magic 7S ve 7S Pro11 Temmuz 2022 Pazartesi 19:31
  • Ferdi Durmuş kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?10 Temmuz 2022 Pazar 20:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Teknodart | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 532 06114 52