Proje ile 50 boş ve parçalı arazi de tarıma kazandırılıyor.
Kozmetik, parfüm sanayi, sağlık sektörü ve içeceklerde kullanılması nedeniyle yoğun talep gören lavantanın fide dağıtımı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleşti. Başkan Seçer, 26 üreticiye 60 bin 600 fide dağıtımıyla projenin ilk etabını Silifke İlçesi Çaltıbozkır ve Kavak Mahallelerinde başlatarak, “Toplam 100 bin lavanta fidesi dağıtacağız. Bunun yüzde 80’i Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Bedelin yüzde 20’lik kısmını da üreticiden alıyoruz” dedi.
Çaltıbozkır Mahalle Muhtarı Ahmet Sarı, lavantanın kendileri için bir güç olduğunu ifade ederek, “İleride aktif olarak ticaretini yaparsak, mahallemize büyük bir katkı verecek. Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun” diye konuştu
Mersin Büyükşehir Belediyesi, lavantanın dikim sezonunun açılmasıyla birlikte Silifke ve Gülnar İlçelerindeki 50 üreticiye 100 bin lavanta fidesi dağıtıyor. Dağıtımın ilk etabı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla Silifke İlçesi Çaltıbozkır ve Kavak Mahallelerinde 26 üreticiye 60 bin 600 fide dağıtımıyla başladı. İlerleyen yıllarda Mersin’i lavanta üretiminin merkezi haline getirecek proje ile 50 boş ve parçalı arazi tarıma kazandırılmış olacak.
Büyükşehir, dikim sezonunda üreticiye lavanta fidesi dağıtıyor
Kozmetik, parfüm sanayi, sağlık sektörü ve içeceklerde kullanılması nedeniyle yoğun talep gören lavantanın dikim sezonunun açılmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi de Silifke ve Gülnar İlçelerinde üreticilere lavanta fidesi dağıtıyor. Kentteki tarımsal ürün çeşitliliğini artırmayı amaçlayan Büyükşehir, meyve ve sebzelere kıyasla daha az maliyete sahip lavanta bitkisi üretimini destekleyerek, boş arazileri de tarıma kazandırıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.