Var olan poposundan memnun olmayan bireylerin yolu pop estetiği operasyonlarından geçiyor. Popo estetiği nedir, nasıl yapılır? Kaç çeşit popo estetiği yöntemi vardır?
Kalçalarının boyutu ve görünüşünden rahatsız olan kadınların tercih ettiği popo estetiği ameliyatı, kişinin arzu ettiklerine göre poposunun yeniden şekillendirilmesi ve büyütülmesi işlemidir.
Dik kalçalar, dolgun ve yuvarlak hatlara sahip popo görünümleri, yüzyıllardır insanların rüyasını süslüyor. Kadın erkek fark etmeksizin oldukça fazla talep gören popo estetiği, farklı yöntemler doğrultusunda yapılıyor. Doktorun seçeceği yöntem ise kişinin yaşı, cinsiyeti, nasıl bir popo arzu ettiği, varolan poposunun görünümü ve genel sağlık durumu ile ilgili olarak değişkenlik gösterebilmektedir.
POPO KALDIRMA ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?
Popo Kaldırma estetiği, dolgunlaştırma ve biçimlendirme, dikleştirme ve küçültme olarak üç ayrı kategoride gerçekleştirilir. İşlemin farklı yöntemleri ise şu şekilde ayrılmıştır:
Yağ enjeksiyonu yöntemi: Bu alternatif operasyonda basen, bel ve poponun alt ve dış kısmından lazer liposuction yöntemi sayesinde ince kanüllerle yağ alınır. Alınan bu yağ bir takım özel işlemlerden geçirilip kişinin poposunu dolgunlaştıracak şekilde alana enjekte edilir.
Protez yöntemi: Yağ enjeksiyonu yöntemini yapacak kadar yeterli yağ elde edilemediği zaman, protez yöntemine başvurulabilir. Bunun için tercih edilecek silikon protez, kalçalar arasında kalan kısıma açılan küçük bir kesiden yerleştirilir ve operasyon izi görünmez.
Popo Kaldırma yöntemi: Bu yöntem birden kilo alıp veren kişilerde karşılaşılan popo çökme sorununda kullanılır. Operasyon sırasında karın altından ve popo üzerinden deri çıkartılır, kalça bölgesi askı işlemi sayesinde yukarıya çekilir.
Popo estetiği ameliyatı genel anestezi ile yapılır. Operasyonlar genellikle 2 ya da 3 saat kadar sürer. Ameliyat öncesi ve sonrasında kan sulandıracak ilaçların tüketimi bırakılmalıdır. Ayrıca aspirin ve sigara da içilmemelidir. Son bir haftada bırakmak yeterli olacaktır.
Popo estetiği sonrasında hastanın hastaneden kalmasına gerek olmaz. Özel bir korseyi 4-6 hafta kadar giymesi gerekir. Yapılan operasyon yöntemine göre iyileşme süresi değişiklik gösterir. Poponun tam olarak kendini bulması, oturması 4-6 ayı bulur. Bir ya da bir buçuk ay sonra da aktif spor yapılabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.