• BIST 8513.54
  • Altın 1612.845
  • Dolar 27.486
  • Euro 28.8161
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Trabzon 19 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 23 °C

Türkiye ile ilgili kritik iddia

Türkiye ile ilgili kritik iddia
New York Times gazetesi, görüştüğü görgü tanıklarından yola çıkarak DEAŞ'lı teröristlerin Suriye'de köşeye sıkıştığını, kaçmak için ise kadın kılığına girdiğini öne sürdü. Gazete ayrıca, ülkede kalmayı sürdüren örgüt üyelerinin de yeraltına yöneldiğini id

New York Times gazetesi, görüştüğü görgü tanıklarından yola çıkarak DEAŞ'lı teröristlerin Suriye'de köşeye sıkıştığını, kaçmak için ise kadın kılığına girdiğini öne sürdü. Gazete ayrıca, ülkede kalmayı sürdüren örgüt üyelerinin de yeraltına yöneldiğini iddia etti.

NEW YORK Times (NYT) gazetesi, DEAŞ'a yönelik hazırladığı haberinde yer verdiği görüşlerle terör örgütünün yeraltına indiği yorumunda bulunurken, köşeye sıkışan örgüt üyelerinin de kadın kılığında Türkiye'ye kaçtığını buradan da Avrupa'ya ulaşmak istediğini öne sürdü.

NYT, Suriye-Türkiye sınırında insan kaçakçılığı yaptığı belirtilen Ebu Ömer isimli bir kişinin görüşlerine de yer verildiği haberinde, bir dizi Amerikan ve Avrupa çıkışlı istihbarat raporunun yanı sıra uzman görüşleri ve görgü tanıklarının da görüşlerine dayanarak 'DEAŞ'ın faaliyetlerini yeraltında sürdürdüğü yorumunda bulundu.

Gazetenin görüştüğü bir insan kaçakçısı ise çok sayıda DEAŞ'lının kadın kılığında Türkiye’ye kaçtığını savundu.

İşte haberde yer alan iddialar:

NYT’nin haberde ana kaynak olarak kullandığı istihbarat değerlendirmelerinde, Suriye’nin doğusunda ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'yle girdikleri çatışmalardan kaçan yüzlerce DEAŞ'lının güneye, batıya ve kuzeydoğuya giderek saklandığı, şifreli iletişim kanalları üzerinden haberleştikleri liderlerinden talimat beklediği öne sürüldü. Kimyasal silah eğitimi almış bazı militanların El Nusra’ya katıldığı, bazılarının ise insan kaçakçılarına binlerce dolar ödeyerek Türkiye’ye kaçtığı iddia edildi. NYT, Türkiye’ye kaçanların birçoğunun Avrupa’dan Suriye’ye ilk geldikleri ülkeye dönmeyi planladıklarını yazdı.

Haberde, Türkiye iddiasıyla ilgili şu ifadeler kullanıldı: “Suriye ve Washington’daki hükümet yorumcuları ve bağımsız analistler, DEAŞ'lıların Türkiye sınırından kaçırmak konusunda artan bir ticaret olduğunu söyledi. İstihbarat yetkilileri bu kişilerin burada gizli hücrelerle bağlantı kurduğuna inanıyor. İngiltere merkezli bağımsız Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Fırat Vadisi’nde bulunan Rakka ve Deyrül Zor’dan üst düzey DEAŞ'çılar, Türkiye’ye güvenli geçiş için 20 bin ila 30 bin dolar rüşvet ödedi.”

Bu haber toplam 568 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Şanlıurfa Ambarı02 Ekim 2023 Pazartesi 14:26
  • Online Yazılım Kursu İle Toplulukta Yer Edinin01 Ekim 2023 Pazar 19:23
  • Hatay Ambarı01 Ekim 2023 Pazar 16:14
  • Konya Ambarı01 Ekim 2023 Pazar 15:47
  • İzmir Ambarı30 Eylül 2023 Cumartesi 17:14
  • E-sporların Yükselişi ve Online Oyun Portallarının Rolü30 Eylül 2023 Cumartesi 01:16
  • Kütahya Ambarı29 Eylül 2023 Cuma 22:33
  • Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman29 Eylül 2023 Cuma 16:19
  • 2023/2024 KYK burs/kredi başvuruları ne zaman29 Eylül 2023 Cuma 16:12
  • 2023 Green Card başvuruları28 Eylül 2023 Perşembe 16:14
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Teknodart | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 532 06114 52