• BIST 7913.76
  • Altın 1864.371
  • Dolar 28.9774
  • Euro 31.2033
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 6 °C
  • Trabzon 14 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

WhatsApp mesajlarınız neden tehlikede olabilir?

WhatsApp mesajlarınız neden tehlikede olabilir?
En popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp mesajlarınız tehlikede olabilir. Uzmanlar WhatsApp'ın şifreleme sisteminde bir açık buldukları ve gönderilen mesajların okunabileceğini iddia etti!

The Gurdian gazetesinin yapmış olduğu haberde, iddia edilen güvenlik açığı Tobias Boelter tarafınca Nisan 2016'da keşfedilmiş. Bulunan açık WhatsApp'ın şifreleme sistemi ile gönderilen mesajların 3. kişiler tarafından okunabildiğini gösteriyor.WhatsApp'ın güvenlik amaçlı duyurmuş olduğu uçtan uca şifreleme sistemi içerisinde bulunan bir açık ile saldırgan kişilerin gönderilen mesajları okuyabileceğini gösterdi.


Tobias Boelter bu açık hakkında  "Bir hükümet kuruluşu WhatsApp'tan mesajlaşma kayıtlarını açıklamasını talep ederse, anahtarlardaki değişiklikler nedeniyle etkili bir şekilde erişim izni verebilir" sözlerini kullandı. İnsan hakları örgütü European-Bahraini Organisation for Human Rights'tan Steffen Tor Jensen da Boelter'ın bu iddiasını, "WhatsApp, cihazlar çevrimdışı iken güvenlik anahtarlarını çevirmeyi etkin bir şekilde sürdürüp, mesajı yeniden gönderebilir. Bu da kullanıcıları değişiklikle ilgili haberdar etmeksizin son derece güvensiz bir platform sağlar" sözleriyle bir kez daha onaylamış oldu.

whatsapp-mesajlariniz-neden-tehlikede.jpg

WhatsApp bildiğiniz gibi uçtan uca şifreleme ile herkesin beğenisini almıştı ve 3.kişiler tarafından okunamıyacağını söylemişti. Tobias Boelter ise bulduğu açığın gönderiken mesajların karşıdaki kişinin çevrımdışı olduğu zaman gönderilirse eğer, önceden doğrulanmış olan güvenlik anahtarının değiştiği ve bu bakımdan diğer kişiler tarafından okunabileceğini söylüyor.

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Motorola’dan üzücü haber03 Ağustos 2022 Çarşamba 12:43
  • iPhone 14’ün en önemli özelliği03 Ağustos 2022 Çarşamba 12:41
  • Şekilli Nick Yazma Yöntemleri28 Temmuz 2022 Perşembe 20:27
  • Xiaomi 12S Ultra24 Temmuz 2022 Pazar 21:25
  • Basın İlan Kurumu’ndan naylon gazetelere operasyon! GK üyelerine de ayrıcalık yok!22 Temmuz 2022 Cuma 23:29
  • Redmi K50i 5G22 Temmuz 2022 Cuma 17:39
  • Kara Büyü Nedir?20 Temmuz 2022 Çarşamba 14:09
  • Nothing Phone (1)13 Temmuz 2022 Çarşamba 11:20
  • Red Magic 7S ve 7S Pro11 Temmuz 2022 Pazartesi 19:31
  • Ferdi Durmuş kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?10 Temmuz 2022 Pazar 20:17
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Teknodart | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 532 06114 52