Daha önceden Amerikan operatörü olan Verizon tarafınca 4.8 Milyar Dolara satın alınan Yahoo!, beraberinde %15'lik hisse ile Çin'in en büyük markalarından biri olan Alibaba'nın ve %35'lik hisse ile Yahoo!'da Çin'in hissedarı olarak görülmekte.
Kısa süre önce Yahoo!'nun yeni adının ise Altaba olduğunu CEO Marissa Mayer tarafından duyuruldu. Bu ismin neden belirlendiği ve anlamı hakkında bir açıklama henüz gelmiş değil. Yinede Alibaba'ya yakın olduğu anlamına gelmekte gibi. Bunla beraber Yahoo!'nun kurucusu olan David Filo ve CEO Marissa Mayer'in istifa edeceğini ortaya çıktı.
Yahoo!, 1994 yılından bu yana hayatına devam eden ve Google gibi bir rakibine karşı beyaz bayrağı çekmiş durumda. Bakalım ilerleyen zamanlarda Altaba ne gibi yenilik ve değişimler yapacak?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.